U heeft geen flashplayer geinstalleerd, Klik hier op om de flashplayer te installeren.

.nl Control: Bescherm uw .nl domeinnaam tegen fraude

Downloads

Sinds kort heeft het SIDN, de registrar voor .nl domeinen , een nieuwe dienst genaamd .nl Control ingevoerd. Deze dienst is bedoeld voor houders die graag extra controle willen hebben op domeinnamen, bijvoorbeeld domeinen van nieuwssites, bank- en overheidsinstellingen en sites die van groot belang zijn voor het bedrijf. De waarde van een domeinnaam is natuurlijk heel persoonlijk, waardoor.nl Control eigenlijk is bedoeld voor iedereen die graag zijn /haar domeinnaam zelf wil kunnen controleren.

Via .nl Control worden alle wijzigingen die voor een domeinnaam aangevraagd worden altijd gecontroleerd door de domeinnaamhouder. De domeinnaamhouder moet dan ook altijd akkoord gaan met wijzingen d.m.v. een handtekening. Bovendien kan de domeinnaamhouder bevoegden aanwijzen die eveneens wijzigingen mogen doorvoeren.

Deze controle zal door SIDN zelf uitgevoerd worden. Bij ontvangen wijzigingen zal eerst contact opgenomen worden met de domeinnaamhouder en zal er gevraagd worden om schriftelijk bewijs van de wijziging. Op deze manier is de domeinnaamhouder er zeker van dat er geen ongeautoriseerde veranderingen aan zijn/haar domeinennamen worden doorgevoerd. Dit houdt in dat er niets met uw domeinnaam kan gebeuren zonder dat u daar schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Uiteraard draagt ISP services al veel zorg voor het secuur doorvoeren van wijzigingen van elk soort. Deze dienst is een extra veiligheidsbuffer voor domeinen die dat beetje extra security nodig hebben en bovendien is het handig voor de domeinnaamhouder , omdat u op deze manier altijd op de hoogte bent van de huidige status.

ISP services zal deze dienst ook aanbieden aan zijn/haar klanten. U kunt .nl Control aanvragen bij een nieuw domeinnaam, maar ook voor al bestaande domeinnamen via de daarvoor bestemde formulieren. Voor deze aanvraag hebben wij een uittreksel van de KVK en een kopie van een ID-bewijs van de houder nodig. Ook kunnen er gelijk bevoegden opgegeven worden op de aanvraagformulieren.

Bij het wijzigen van de gegevens van een name server wordt er geen akkoord van de houder gevraagd. De reden hiervoor is het vaak spoedeisende karakter van dergelijke wijzigingen .Meer informatie hierover leest u rechts bij de downloads in de .nl Control brochure. Indien u na het lezen van de brochure verdere informatie zoekt, dan zijn er nog de algemene voorwaarden en de beschrijving van de procedures.

De kosten voor de .nl Control dienst is € 50,00 per jaar per domein. Daarnaast zijn er eenmalige set-up kosten van € 15,00, maar als u zich voor juli 2012 inschrijft dan rekenen wij geen set-up kosten. De genoemde bedragen zijn excl. BTW.

Om de aanvraag in gang te zetten, dient u het inschrijf formulier te downloaden. De vereiste formulieren vindt u rechts bij de downloads. Gelieve deze in te vullen, uit te printen en ondertekend op te sturen naar:

ISP services
Afdeling Registratie
Gildenbroederslaan 1
7005 BM Te Doetinchem


Het is ook mogelijk om het ingevulde en ondertekende formulier te scannen en te mailen naar registratie@isp-services.nl.

Tevens kunt u het formulier ook opvragen bij de afdeling registratie en wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17.00 uur. T: 0314399900 / Emailadres: registratie@isp-services.nl.
Brochure
Procedure houders
Inschrijfformulier
Wijzigingsformulier gemachtigden
Algemene voorwaarden
Beëindigingsformulier